Het weer in Land van Cuijk: 23.3 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Overloon

Over Overloon

Overloon is een toeristisch dorp

‘Oorlog hoort in een museum thuis’ is het credo van het Oorlogsmuseum in Overloon. En het Zoo Parc aan de andere kant van het dorp is ‘Het natuurlijkste dierenpark van Nederland’. Daar tussen in ligt het moderne centrum van het dorp.

Oorlogsmuseum
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog (1944) werd Overloon bijna helemaal verwoest bij een tiendaagse tankslag Hierbij vielen ruim tweeduizend doden.
Dit was de aanleiding voor de oprichting van het Oorlogsmuseum in 1946.
Op het grondgebied van het Oorlogsmuseum bevind zich ook een openluchttheater.

Zoo Parc
Een andere bezienswaardigheid in Overloon waar u gemakkelijk enkele genoeglijke uurtjes kunt doorbrengen is Het Zoo Parc, een fraaie dierentuin. Het hele gezin kan hier een eigen ontdekkingstocht maken.

Nieuwbouw in het centrum
Het centrum van het dorp is in 2005 gemoderniseerd en in 2012-2014 is aan weerszijde van het dorpsplein nieuwbouw verrezen.

Recreëren in de bossen
Net buiten de bebouwde kom ligt vakantiepark Bosrijk De Kuluut, mét golfbaan. Daaromheen ligt het bosgebied de Overloonsche Duinen, met wandel- en fietsroutes, ruiterpaden en mountainbike-routes. Het Schaartven was oorspronkelijk een zandwinningsplas waar nu de bezoeker aan een strand, een zwemvijver en een visvijver in zijn vrije tijd kan ontspannen.

Overloon