Het weer in Land van Cuijk: -1.5 °C Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken)
 

Bezoek Gennep

Over Gennep

Gennep is een stad en gemeente in de provincie Limburg. De gemeente telt ruim 17.000 inwoners. De stad Gennep ligt op de samenloop van de twee rivieren de Maas en de Niers. Gennep staat bekend als echte keramiekstad, dankzij de vele evenementen voor en door keramisten.

Wandelen en Fietsen
Gennep is een knooppunt van verschillende wandelroutes. Die routes zijn er in alle soorten en maten: korte uitstapjes voor recreanten en rustzoekers, maar ook lange tochten voor de geoefende wandelaar. Daarnaast trekt elk jaar in juli de Vierdaagse door de gemeente. Ook op de fiets biedt Gennep veel mogelijkheden en prachtige fietstochten.

Bezienswaardigheden in Gennep
Er zijn verschillende plekken in Gennep die de moeite waard zijn om te bekijken. Om te beginnen trekt het museum Het Petershuis veel bezoekers, met zijn jaarlijkse wisselexposities op het gebied van moderne beeldende kunst en actuele thema’s. De permanente expositie van het museum laat archeologische vondsten uit Gennep en omgeving zien.
Naast Het Petershuis biedt Gennep nog een bijzonder museum. Het religieus museum De Crypte biedt een collectie van handgeweven tapijten, honderden Mariabeelden en vele monniken- en zusterpoppen in originele kledij, en nog meer voorwerpen die ‘het rijke roomse leven’ doen herleven.

Daarnaast staat er een bijzondere toren in Gennep, de Martinustoren. De gemeente Gennep heeft rijkssubsidie gekregen voor de restauratie van de toren van de voormalige Sint Martinuskerk. Vanaf 2010 staat de opgeknapte toren open voor bezoekers.

Gennep

Meer informatie over Gennep vind je op Bezoek Gennep.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Gennep, horeca & toerisme Gennep, evenementen in Gennep, nieuws uit Gennep, verenigingen in Gennep, foto's en video's uit Gennep, en meer ga je naar www.bezoekgennep.nl » Ga naar www.bezoekgennep.nl