Het weer in Land van Cuijk: -1.6 °C Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking
 

Bezoek Wanroij

Over Wanroij

Wanroij heeft De Bergen

Het recreatiecentrum ‘De Bergen’ in Wanroij is een recreatievoorziening met een grote regionale uitstraling. Niet alleen de omringende natuur van Wanroij is weldadig, ook het centrum met bijvoorbeeld landschapstuin de Corneliushof is de moeite waard.

Natuur buiten Wanroij
Ten westen ligt het natuurgebied Molenheide. Naar het zuiden ligt een afwisselend gebied met gemengd bos, dat behoort tot het voormalig Gemeentebos Wanroij. Hier stroomt het schilderachtig beekje De Lage Raam met enkele kleine watervalletjes en stroomversnellingen. Nog verder naar het zuiden ligt het natuurgebied Sint Anthonisbos. Vanuit het centrum van Wanroij is een wandeling van 12 km uitgezet die langs en door de natuurgebieden loopt.

De Bergen en toerisme
Het recreatiecentrum ‘De Bergen’ is een recreatievoorziening voor de wijde regio. Het kent een gedeelte voor dagrecreatie met onder andere een 6 ha groot natuurzwembad, een grote speeltuin en een grote camping. Eén van de leukste jaarlijkse activiteiten in het centrum van Wanroij is het ‘Wanroijs Gedoe’ (3e dinsdag van juli).

De dominante silo van de Boerenbond
De agrarische sector was en is heel belangrijk voor Wanroij. Al in 1907 werd in het centrum een stoomzuivelfabriekje gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd de productie hiervan overgebracht naar Rijkevoort. Een hoge silo van een mengvoederbedrijf van de Boerenbond (1978) kwam ervoor in de plaats en domineert tegenwoordig het dorpsbeeld.

Wanroij

Meer informatie over Wanroij vind je op Bezoek Wanroij.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Wanroij, horeca & toerisme Wanroij, evenementen in Wanroij, nieuws uit Wanroij, verenigingen in Wanroij, foto's en video's uit Wanroij, en meer ga je naar www.bezoekwanroij.nl » Ga naar www.bezoekwanroij.nl