Het weer in Land van Cuijk: -0.4 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Beers

Over Beers

Beers biedt bekoorlijke ontspanning

Het buitengebied van Beers liggen verschillende pittoreske landgoederen. De watersporter en recreant kan aan zijn trekken komen bij de Kraaijenbergse Plassen.

Kraaijenbergse Plassen
Een groot deel van het gebied ten noorden van Beers is sinds de jaren '60 van de 20e eeuw voor zandwinning vergraven tot de Kraaijenbergse Plassen, belangrijk voor watertoerisme en de plaatselijke economie. Voor elke watersportliefhebber is dit dus een uitgelezen kans om hier een of meer genoeglijke dagen door te brengen

Nationaal Veeteeltmuseum
In Beers staat een heel verrassend museum! In 1949 werd in Beers namelijk voor het eerst in Nederland kunstmatige inseminatie bij koeien en varkens toegepast en een KI-station opgericht. Het charmante en moderne Nationaal Veeteeltmuseum op die plaats herinnert hieraan. In dit museum wordt ook aandacht geschonken aan de vraag waarom mensen dieren houden. Daarom is dit museum geschikt voor het hele gezin.

Landgoederen
In het buitengebied van Beers liggen verschillende pittoreske landgoederen, waarvan Ossenbroek, Barendonk en Hiersenhof de bekendste zijn.
Voor de liefhebbers van romantiek en kerkhoven is het oude kerkhof bij de 15e eeuwse kerktoren de moeite van een bezoekje zeker waard. Zoekt u het liever hogerop, breng dan een bezoek aan de aantrekkelijke ronde molen De Hoop.

Beers