Het weer in Land van Cuijk: -0.4 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Grave

Over Grave

Grave maakt haar stadse allures waar

Grave is de enige stad in het Land van Cuijk en is om de historische monumenten erg bezienswaardig.

Historische monumenten
Grave is een bezienswaardig stadje aan de Maas met tal van historische monumenten waaronder het oude stadhuis aan de Markt uit 1615; tientallen woonhuizen die op de rijksmonumentenlijst staan; enkele kerken zoals de grote laatgotische kruisbasiliek de Sint-Elisabethkerk en de Protestantse kerk uit een 15e-eeuw; overblijfselen van de militaire activiteiten zoals de Hampoort (waarin nu het Graafs museum is gevestigd) en het Arsenaal; de Maaskade, de haven, het Gemaal Van Sasse, enzovoort.
Kortom, een plaats waar met gemak een magnifieke dag ontspannen kan worden!

Evenementen in Grave
En als u toch in Grave bent, denk dan eens aan het spetterende waterfestival en het toverachtig mooie ballonfestival Grave die jaarlijks bij de Maaskade worden gehouden.

Een heel rijke historie
Al in 1233 kreeg Grave stadsrechten van de hertog van Brabant, en het bleef de enige versterkte plaats. Grave had erg te lijden van vele belegeringen, veroveringen en oorlogen. Als garnizoensstad had Grave soms met vijf maal zoveel militairen te maken als er inwoners waren.
Als blijk van de verbintenis met Nederland voert Koning Willem-Alexander de titel Baron van de stad Grave en het Land van Cuijk.

Grave

Meer informatie over Grave vind je op Bezoek Grave.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Grave, horeca & toerisme Grave, evenementen in Grave, nieuws uit Grave, verenigingen in Grave, foto's en video's uit Grave, en meer ga je naar www.bezoekgrave.nl » Ga naar www.bezoekgrave.nl