Het weer in Land van Cuijk: 23.2 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Haps

Over Haps

Romantische rozen in Haps

Wie houdt niet van rozen? Rond Haps liggen veel rozenkwekerijen, het dorp staat al decennia lang bekend om zijn rozencultuur. Het is een genot om tijdens de bloeitijd tussen de velden met de sierlijke bloemen te wandelen.

De Hapse molen
Zoals veel dorpen in het Land van Cuijk is Haps voornamelijk door landbouwgebied omringd, dat ontstaan is uit ontginningen van het broekgebied ten oosten van de Peel.
In het buitengebied staat ook de Mariamolen, aan de Cuijkseweg, deze dateert van 1802 en is voor het grootste gedeelte uit hout opgetrokken. Deze molen is uniek vanwege de zeskantige constructie. Het is de oudste windmolen in de gemeente Cuijk.

Economie en bedrijvigheid in Haps
Aan de Oeffeltseweg liggen de regionale vuilstortplaats en de rioolwaterzuiveringsinstallatie Land van Cuijk. Direct ten westen van de A73 en ten noorden van de Oeffeltseweg is het regionaal bedrijvenpark Laarakker gepland van circa 70 hectare.
Wie niet van die bedrijvigheid houdt kan het beste naar de grote visvijver gaan, die ook voor behinderden bereikbaar is.

Haps

Meer informatie over Haps vind je op Bezoek Haps.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Haps, horeca & toerisme Haps, evenementen in Haps, nieuws uit Haps, verenigingen in Haps, foto's en video's uit Haps, en meer ga je naar www.bezoekhaps.nl » Ga naar www.bezoekhaps.nl