Het weer in Land van Cuijk: -0.9 °C Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking
 

Bezoek Oploo

Over Oploo

Natuurlijk molendorp Oploo

Behalve veel natuur en een bekende watermolen en een windmolen heeft Oploo ook een minder bekende Amerikaanse wind-watermolen, deze staat in het avonturenpark.

Molens
Oploo staat bekend om de oude watermolen en de fraaie windmolen, die vlak bij elkaar liggen en regelmatig in bedrijf zijn.
Vanuit de nabijgelegen schuur houdt de actieve heemkundevereniging haar activiteiten.

Graancirkel
Vanaf 2006 werken enkele tientallen vrijwilligers samen met ondernemers uit Oploo in ‘De Graancirkel’. Op informatieve wijze wordt de geschiedenis van Oploo naar voren gebracht. Er werden onder andere wandelpaden en een groot avonturenpark aangelegd. En proeft u hun zelfgemaakt speltbier en speltbrood maar eens.

Grote Slink en Bunthorst
Enkele kilometers ten zuidwesten van Oploo liggen de landgoederen Groote Slink en Bunthorst van Brabants Landschap en enkele kilometers ten westen van Oploo liggen de bossen van De Stichting en het Sint Anthonisbos van Staatsbosbeheer. Alles is vrij toegankelijk en u kunt er uren dwalen.

Bronlaak
Halverwege op de weg naar Elsendorp ligt Instituut Bronlaak, een leef- en woongemeenschap op antroposofische grondslag, voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hoofdgebouw van dit instituut is het voormalige landhuis van Adam Roelvink, op landgoed de Groote Slink.

Oploo