Het weer in Land van Cuijk: 14.8 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Oeffelt

Over Oeffelt

Oefelt ligt ingesloten in de natuur

Denk je aan Oeffelt, dan denk je aan de Maas met de vruchtbare uiterwaarden. In de uiterwaarden ligt het natuurgebied Oeffelter Meent, een weids gebied met kleine weilandjes, omringt door hagen.

Stilterecreatie
Niet alleen in de uiterwaarden van de Maas is het ontspannend voor de bezoekers. Ten zuiden van Oeffelt, op het grondgebied van Beugen, ligt het natuurgebied De Vilt. Dit gebied met enkele waterplassen is de laatste jaren flink op de schp genomen en heeft snel naam gemaakt als een uiterst aangenaam stilterecreatiegebied.

Veerhuis
Oeffelt had een veerpont over de Maas naar Gennep, maar die werd in 1955 opgeheven, toen de verkeersbrug tot stand kwam. De verrassende uitspanning Veerhuis herinnert hier nog aan. Vanaf het terras kunt u genieten van een fraai uitzicht over de Maas.

Relatie met Gennep
De geschiedenis van Oeffelt kent merkwaardige wendingen. Eeuwenlang hoorde het dorp niet bij het Land van Cuijk, maar bij het stadje Gennep, aan de andere kant van de Maas. En Gennep was meer Duits dan Nederlands. Op dit moment hoort Oeffelt naar ieders tevredenheid bij de gemeente Boxmeer.

Oude krukboerderij
Als u een indruk wilt krijgen van de relatieve welvaart van de boerderijen op de vruchtbare rivierklei, maak dan eens de mooie wandeling naar ‘Grauwe Hof’, aan Looi 1, een krukboerderij uit omstreeks 1600, gerestaureerd in 2006 en sindsdien zorgboerderij. Dit is het oudste pand van Oeffelt.

Oeffelt