Het weer in Land van Cuijk: -0.7 °C Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking
 

Bezoek Boxmeer

Over Boxmeer

Boxmeer is een ‘heerlijke’ centrumplaats

Pal aan de A73 en met een station is Boxmeer voor iedereen goed bereikbaar. Met een winkelcentrum, natuur aan de Maas en mooie jaarlijkse evenementen is het dorp aantrekkelijk voor vele bezoekers.

Winkelen in een aantrekkelijk centrum
Als aantrekkelijke en winkelcentrum, met het moderne gemeentehuis in het midden, heeft Boxmeer heel wat te bieden, ook voor de verwende consument. Verleidelijke winkels wisselen af met uitstekende eetgelegenheden.
Op groter gebied heeft Boxmeer enkele bedrijventerreinen, waaronder Saxe Gotha. Belangrijke bedrijvigheid vormen het farmaceutische bedrijf Intervet en de bedrijven van Stork (Marel).

Wondermooie evenementen
In Boxmeer worden al 275 jaar (op het Vortums veld) op carnavalsmaandag Metworstrennen gehouden. Het zijn ongeëvenaarde en vermakelijke paardenraces. Tevens vindt in Boxmeer jaarlijks, veertien dagen na Pinksteren, de bloedprocessie ‘De Vaart’ plaats, een bedevaartprocessie vol folklore die sinds begin 15e eeuw gehouden wordt.
Verder wordt elk jaar de wielerronde ‘Daags na de Tour’ gereden, hier rijden veel wielrenners die rechtstreeks van de finish van de Tour de France in Parijs naar Boxmeer komen om daar aan de start te verschijnen.

Sprankelende bezienswaardigheden
Het Karmelietenklooster en het Karmelietessenklooster uit de 17e eeuw zijn mooie voorbeelden van de rijke religieuze geschiedenis van Boxmeer.

Boxmeer

Meer informatie over Boxmeer vind je op Bezoek Boxmeer.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Boxmeer, horeca & toerisme Boxmeer, evenementen in Boxmeer, nieuws uit Boxmeer, verenigingen in Boxmeer, foto's en video's uit Boxmeer, en meer ga je naar www.bezoekboxmeer.nl » Ga naar www.bezoekboxmeer.nl