Het weer in Land van Cuijk: 23.1 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Landhorst

Over Landhorst

Landhorst is een peeldorp met munitie

Direct tegen Landhorst aan ligt een ingang van het grote natuurgebied Sint Anthonisbos (Staatsbossen), tevens is dit gebied een recreatieoord met vele aantrekkelijke wandel-, fiets- en ruiterpaden.

Recreatie en natuur
Wilt u eens een dagje dwalen tussen bomen en over heidevelden? Breng dan beslist eens een bezoekje aan de Staatsbossen. Vanuit Landhorst zijn de bossen en het natuurgebied prima toegankelijk

Een heel jong dorp
Landhorst dateert uit 1945 en is hiermee het jongste dorp van de gemeente Sint Anthonis en van het hele Land van Cuijk.
Landhorst is ontstaan op een hoger gelegen stuk in het voormalige Peelgebied. Deze peelgrond was tot 1900 grotendeels ontoegankelijke moerassige veengrond en een domein voor turfstekers. De eerste pionierende boeren vanuit Wanroij hadden het op de schrale zandgrond niet gemakkelijk, maar door de opkomst van kunstmest kwamen er meer inwoners.

Museum met techniek en munitie
Aan de Boompjesweg in Landhorst, 2 km ten noorden van de plaats, is in het voormalige mobilisatiecomplex het Munitie Technologisch Museum (MTM) gevestigd, een buitengewoon kenniscentrum op het gebied van landmijnen en munitie. Binnenkort wordt het MTM onderdeel van een ‘Koude Oorlog museum’.

Landhorst