Het weer in Land van Cuijk: 8.8 °C Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
 

Alles uit de regio Land van Cuijk

Ontmoet jezelf met systemisch werk

Bedrijfsfoto's 2 foto's

Event systemisch werk.
‘Kennismaken met Opstellingen’.
‘Waarom doe ik zo wat ik zo doe?’
Op 4 zondagen in Januari en februari 2019.
Centrum “De Laurier”.

Deze opstelingsmethode is diep menselijk. Mensen stellen zich wederzijds ter beschikking om elkaar bij de oplossing van hun problemen te ondersteunen. Daar heeft niet alleen degenen die de opstelling doet baat bij, maar ook de representant krijgt inzicht in de veelal complexe verbanden.

Vaak vermelden representanten, dat ze door de rol die ze hadden ook iets wezenlijks over zichzelf te weten zijn gekomen.

Het onbewuste, waar de psychoanalyse van spreekt, word in de opstelling tastbaar.

Opstellingsmethode als hulpmiddel.
Deze methode weerspiegelt de psychische toestand van de vraagsteller. Een effectief instrument om onbewuste en afgesplitste psychische patronen zichtbaar en complexe relaties inzichtelijk te maken.

Opstellingen vormen een unieke mogelijkheid om de psychische realiteit van een mens door een ander mens te laten weerspiegelen.

Wanneer mensen als representant bereidt zijn zich open te stellen voor de psychische structuur van een cliënt, krijgt deze daardoor toegang tot zijn eigen innerlijke wereld.

Hij herkent delen van zichzelf die hem zeer bekend voorkomen, maar hij ontmoet echter ook delen waar zijn bewustzijn tot dan toe geen toegang toe had, of die hij uit zijn bewustzijn heeft verdrongen.

Door middel van representanten kan ieder die dat wil in de spiegel van zijn eigen psyché kijken en haar structuur ontraadselen.

Literatuur:
Bevrijding van trauma angst en onmacht. Op weg naar gezonde autonomie en liefde. Nieuwe inzichten in het werken met opstellingen.
Geschreven door Prof. dr. Franz Ruppert

Prof. Dr Franz Ruppert.
De basis voor opstellingen van onze innerlijke psychische dynamiek met oorzaak, gevolgen en verwerking is gelegd door Prof. Franz Ruppert.
De gevolgen van onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen zorgen ervoor, dat we onze doelen in het leven niet makkelijk verwezenlijken en we niet leven zoals we verlangen. Achter onvervulde verlangens zit een verborgen kant die maakt, dat we tot nu toe dat verlangen of doel nog niet gerealiseerd hebben. Om te onderzoeken wat deze verborgen kant is, kunnen opstellingen ons als spiegel dienen.

Opgestelde representanten weerspiegelen ons innerlijk leven, onze gedachten, onze gevoelens, onze verlangens, onze belemmeringen en onze gedragingen. De praktijk wijst steeds weer indrukwekkend uit hoeveel informatie in opstellingen zichtbaar wordt.
Opstellingen als afspiegeling van de innerlijke psychische dynamiek, om constructieve en destructieve symbiose aan het licht te brengen en autonomie te vergroten.

Doorgaans is het zo dat klachten pas verdwijnen als de oorzaak is begrepen en de eigen (trauma) gevoelens verwerkt zijn.

Wanneer werken met opstellingen ?
Werken met opstellingen kan echt iets betekenen als je op zoek bent naar verandering en/of:

• Als je denkt weinig invloed op de loop van je leven te hebben en/of ervaren hebt wat er mis kan gaan.
• Als je het gevoel hebt dat er iets knaagt en/of het verlangen hebt dat het (ooit eens) anders wordt.
• Als je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt en/of merkt dat de dingen niet lukken zoals je ze had bedacht.
• Als je merkt dat je gevoelloos bent en of te weinig of juist te veel emoties voelt.
• Als je de neiging hebt altijd maar flink- te streng- te kritisch- te perfectionistisch of een controlefreak te zijn.
• Als je de neiging hebt teveel hooi op je vork te nemen en/of schuldgevoelens hebt.
• Als je relaties keer op keer mislukken en of geleden hebt onder de relatie met je (stief) ouders of met anderen.
• Als je nieuwsgierig bent naar de invloed van jouw erfelijke achtergrond.
• Als je meer over jezelf wilt ontdekken, eigen gevoelens en handelen wilt begrijpen.
• Als je deze cursus wilt gebruiken om jezelf te inspireren, om eigen ervaringen te verwerken en nieuwe bronnen van liefde en wijsheid in jezelf wilt aanboren.
.
Is veranderen mogelijk?
Temperament is aangeboren, maar ons karakter wordt gevormd door de dingen die we in ons leven meemaken. Ons karakter is dus beslist, niet voor eens en voor altijd, geprogrammeerd. Een uitspraak als ‘zo ben ik nu eenmaal’ gaat niet op.

Employability
Het ontwikkelen van een ‘self employed attitude’- is een stap voor stap proces. ‘Alles of niets’ moet hierbij vervangen worden door ‘doen wat mogelijk is’. De voordelen van het persoonlijke ontwikkelingsproces zijn duidelijk. Je zult je beter, energieker, meer jezelf voelen – mensen aantrekken met vergelijkbare waarden en normen – een grotere innerlijke zekerheid ervaren – jouw bijdrage aan de wereld leveren. Meer luisteren naar je innerlijke stem levert op den duur meer kracht op in je uiterlijke performance. Je bent duidelijker in wat je wilt, zonder je af te zetten tegen anderen. Je klinkt krachtiger, omdat je binnen –en buitenwereld samen vallen. Je wordt een bezielende persoonlijkheid.

Opstellingen is een mooie methodiek. Zij onderzoekt wat er 'onder de ijsberg', op de achtergrond, in de context meespeelt bij een probleem.

Overige informatie:
Op 4 zondagen
Data: 13- en 27 januari, 03- en 10 februari 2019.
Tijden: Inloop vanaf 09.30 uur. Aanvang 10.00 uur. Einde 17.00 uur. Lunch 12.00 tot 13.00 uur
Zelf lunchpakketje meebrengen
Kosten:
€ 240,- inclusief koffie/thee, exclusief 21 % btw.
Indien gewenst kan een certificaat van deelname worden verstrekt.
.
Meer informatie of opgave van deelname:
Leo Lambers
Adres: Moordhuizen 11, 6626KH Alphen (Gld)
Phone: 0612592652
Email: gloeien@gmail.com
Of bekijk onze website.
www.centrumdelaurier.nl

Reageer op: Ontmoet jezelf met systemisch werk

Om te reageren op deze advertentie, dient u te zijn ingelogd. Nog geen lid? U kunt zich gratis registreren.

« Terug naar het overzicht