Het weer in Land van Cuijk: 23.2 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Beugen

Over Beugen

Genieten van het Maasheggengebied in Beugen

Aan de ene kant van Oeffelt liggen de prachtige Maasheggen, aan de andere kant ‘natuurparel’ De Vilt.

Natuurgebied De Vilt
Direct ten noordwesten van het dorp ligt het bekoorlijke 27 ha grote natuur- en recreatiegebied De Vilt, ontstaan uit een oude Maasarm. In 2001 werd het Brabants Landschap eigenaar van deze ‘natte natuurparel’. In het gebied is het goed toeven voor wandelaars en stiltezoekers.

Maasheggengebied
Richting de Maas kan kilometers lang gefietst en gewandeld worden door de Beugense Weiden en het bijzonder mooie Maasheggengebied. Het is één van de oudste en aantrekkelijkste natuurgebieden van Nederland. Velen zijn gecharmeert van het besloten karakter van de kleine weilandjes, omzoomd met meidoorns. En voor de liefhebbers van watersport: in de afgesloten Maasbocht ligt een kleine plezierhaven.

Bedrijventerrein Sterckwijck
In 2008 werd begonnen met de aanleg van bedrijventerrein Sterckwijck, tussen de snelweg A77 en de kom van het dorp. Eerst werden op het braakliggende terrein archeologische opgravingen verricht waarbij vele sporen van vroege bewoning aan het licht kwamen. Op het grootschalige terrein staan o.a. het Pantein Maasziekenhuis (als onderdeel van de ‘Health Campus’) en het regionale kantoor van de Rabobank.

Beugen