Het weer in Land van Cuijk: -0.5 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Sint Anthonis

Over Sint Anthonis

Sint Anthonis is een Brinkdorp

Het centrum van Sint Anthonis met de brink wordt tot de mooiste van Brabant gerekend. Sint Anthonis wordt in het dialect Sint Tunnis genoemd, het is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente.

Oelbroeck
Vanaf de vroege middeleeuwen werd het dorp Oelbroeck genoemd. Een mooie naam voor een dorp in drassig laagland. In 1477 werd de bestaande kapel echter verheven tot parochiekerk, gewijd aan de Heilige Antonius Abt. Vandaar de veranderde dorpsnaam.

Brinkdorp
Het dorp Sint Anthonis is een brinkdorp. Aan dit centrale plein kwam in 1997 het nieuwe gemeentehuis van de fusiegemeente Sint Anthonis. De oude naam Oelbroeck wordt nog steeds gebruikt, voor het grote in 2000 gereedgekomen multifunctioneel centrum.

Motorcross en uitgaansdorp
Internationaal werd Sint Anthonis vanaf 1960 bekend met de ‘motorcross der Azen’. Deze jaarlijkse motorcrosswedstrijden trokken tienduizenden bezoekers. Bovendien stond Sint Anthonis tot 1994 bekend als hét uitgaansdorp van de wijde regio. De motorcross is verdwenen en de discotheken zijn inmiddels gesloten of afgebrand.

Kunstdorp Sint Anthonis
Regionaal en nationaal timmert de gemeente Sint Anthonis aan de weg met een actieve kunstkring met onder andere een grote jaarlijkse professionele kunstpresentatie in het centrum van het dorp Sint Anthonis.

Sint Anthonis

Meer informatie over Sint Anthonis vind je op Bezoek Sint Anthonis.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Sint Anthonis, horeca & toerisme Sint Anthonis, evenementen in Sint Anthonis, nieuws uit Sint Anthonis, verenigingen in Sint Anthonis, foto's en video's uit Sint Anthonis, en meer ga je naar www.bezoeksintanthonis.nl » Ga naar www.bezoeksintanthonis.nl